Smakfulle og unike opplevelser du ikke vil gå glipp av i New York

New York er den største byen i USA og delstaten har hele 8,5 millioner innbyggere. New York består av fem bydeler som Bronx, Manhattan, Queens og Staten Island. New York er et svært populært reisemål og blir besøkt av intet mindre enn 40 millioner turister hvert år. New York er pakket med populære reisemål, mange har du sikkert sett i en tv-serie eller to og nå har du muligheten til å oppleve New York og se alt med egne øyne.

New York er virkelig byen som aldri sover og du kommer garantert til å ha nok å fordrive tiden din med mens du er i denne fantastiske byen. Byen kan skilte med opplevelser som verdenskjente museer, fantastisk shopping, kulinariske opplevelser samt monumenter og parker som du aldri har sett maken til.

New York ble grunnlagt så sent som i 1625 og området New York ligger i ble oppdaget for første gang av europeiske oppdagelsesreisende hundre år før byen ble etablert. Tar du turen til USA og New York må du sørge for at du har godkjent visum før du reiser, samt at passet ditt er gyldig seks måneder etter hjemkomst. En tur til New York står på manges ønskeliste og tar du turen kommer du garantert til å få en opplevelse for livet.

Her bør du spise

Når du først har tatt turen til New York er det et absolutt must å spise seg gjennom denne fartsfylte og herlige byen. Her kan du nyte en kulinarisk middag, en hipp og trendy lunsj, eller fantastiske bakevarer du kun har sett på tv.

Vil du virkelig utforske maten i denne unike metropolen bør du hive deg med på New York foodie tours. En fem timers sightseeingtur med matsmak. Det er opplevelse du virkelig ikke vil gå glipp av. Vi har funnet noen av de beste stedene du bør utforske når magen skriker etter noe annet enn norsk husmannskost.

Ess-a-bagel

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Ess-a-Bagel (@essabagel)

Frokost er et av de viktigste måltidene i løpet av en dag og er det noe New York er kjent for så er det bagels. Du har ikke vært i New York før du har startet dagen med en klassisk bagel med kremost og laks hos unike Ess-a-bagel.

Cookshop

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Cookshop (@cookshopnyc)

New Yorkere går man av huset for Sunday Brunch og er et av de absolutte favoritt måltidene.  Vil du prøve en ekstravagant brunsj bør du ta turen til cookshop, men husk å booke bord på forhånd for her blir det fort fult. Retter med lakserogn og Creme Fraiche er av naturlige årsaker ekstremt populært.

Estela

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av estela (@estelanyc)

Når middagstiden melder sin ankomst er det fortsatt like mange restauranter å velge mellom som til frokost og lunsj. Tar du turen til Estela vil du bli fristet av retter av mat fra middelhavet. Små retter som serveres som tapas, skapt for å deles. Restauranten er viden kjent og har fulle hus hver eneste deg så her gjelder det å planlegge.

Kesté Pizza & Vino

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av FIneDIning (@_fine.dining)

Det er ingen ekte tur til New York hvis du ikke tar deg tid til å prøve en pizza. Her serverer de tradisjonell pizza som er som tatt rett ut fra opprinnelseslandet, Italia. Denne pizzaen er en opplevelser for alle som elsker pizza og du bør virkelig sørge for å ikke la muligheten gå i fra deg.

Balthazar

Denne ikoniske restauranten er viden kjent og er et fransk brasseri i legendariske Soho. Resatauranten har en anbefaling i Michelinguiden og er virkelig verdt et besøk. Her kan du spise side om side med de store kjendisene

Opplevelser i New York

New York har endeløst med opplevelser som du kan se på og være en del av. Vil du se litt ekstra på hva du kan forvente deg av en tur til denne pulserende byen kan du ta en kikk her.

Ikoniske steder du bør se

Det er nok av inntrykk å ta inn over seg med en tur til denne verdenskjente storbyen, og du har sikkert sett nok filmer i ditt liv som virkelig har økt ønsket om å oppleve denne byen. Vi har tatt en kikk på hvilke ikoniske steder du virkelig bør ta deg tid til å se. Du kommer til å kjenne igjen flere av stedene fra populære serier som Sex og singelliv og for ikke å glemme Die Hard filmene.

Central Park

central park

Central Park er det perfekte stedet å senke skuldrene. Parken åpnet i 1857 og er ansett som en av verdens største byparker. I tillegg til å være et fantastisk tilskudd til denne hektiske byen med trær og planter inneholder den også en stor innsjø, en dyrehage, en karusell, flere skøytebaner på vinteren og basseng på sommeren.

Du kan også glede deg over flere stier hvor du kan spasere og se på livet, lekeplasser for barna og ikke minst et slott. Centra Park er viden kjent over hele verden og er perfekt som en motpol mot skyskrapere og et hektisk liv på Manhattan.

Rockefeller Center

Rockefeller Center stod ferdig i 1933 og var en gave fra John.D Rockefeller til Manhattan. Tanken var at dette skulle være en plass hvor innbyggere og tilreisende kunne beundre byen oven ifra.

I dag består Rockefeller av 19 handelsbygg som ligger mellom 48th og 51st street i Midtown Manhattan. Rockefeller er en av de største turistattraksjonene og det er virkelig verdt å ta turen. Når du når toppen av Rockefeller senter kan du se helt til Frihetsgudinnen, Brooklyn, New Jersey, Queens og Harlem samt utsikt over hele Central Park.

Empire State Building

Denne bygningen er en av New Yorks mest berømte bygninger. Tar du turen opp til 89. etasje vil du oppleve en fantastisk og formidabel utsikt over byen. Empire State Building er åpen hele året fra 08.00 til 02.00, men husk at siste heistur til toppen går 01.15. Sørg for at været er bra den dagen du velger å ta turen opp da får du mest ut av opplevelsen.

Frihetsgudinnen

Ingen tur til New York er fullverdig før du har sett Frihetsgudinnen. Statuen er et av New Yorks meste kjente symboler og symboliserer frihet og demokrati. Frihetsgudinnen ble gitt i gave til USA fra Frankrike i forbindelse med firehundreårsjubileet til den amerikanske revolusjon og ble åpnet i 1886.

Får å se gudinnen på nært hold må ta en båt som tar deg over til Liberty Island. Når du går av båten kan du ta turen bort til Frihetsgudinnen hvor du kan ta turen opp i sokkelen som frihetsgudinnen står på eller du kan ta turen helt opp til kronen. Vær oppmerksom på at det er kontroll av hver eneste besøkende til Frihetsgudinnen.

Brooklyn Bridge

En rusletur over Brooklyn Bridge vil gi deg fantastisk utsikt over Manhattan og Brooklyn. Broen åpnet i 1883 og var verdens lengste hengebro. Broen har vært med i mang en film og tv-serie og er et absolutt must å oppleve når du er i New York. Sørg for å ta turen over denne ikoniske broen på kvelden da vil opplevelsen bli ekstra stemningsfull.

Chinatown

Tar du turen til sagnomsuste Chinatown må du sørge for å gå hele veien inn til hjertet av Chinatown. Her vil du oppleve det autentiske og ekte Asia plassert midt i New York. Prisene står i egen valuta YUAN og språket er ofte mandarin. Bydelen er som en tro kopi av et hektisk sted i Asia og fortjener virkelig er besøk. Du kommer til å bli fullstendig overveldet.

Opplevelser i New York

Broadway

Når livet tar deg til New York bør du virkelig sørge for å få med deg en skikkelig Broadway musikal. Her kan du blant annet oppleve kjente musikaler som Phantom of the Opera, Lion King og Chicago. På Broadway ligger kjente og berømte teater vegg i vegg og bare gaten er en opplevelse i seg selv.

Museum of Modern Art

moma

Dette kunstmuseet, MoMA, finner du sentralt plassert på Manhattan og er et av verdens mest kjente museer. Her finner du alltid nye og Spennede kunstutstillinger og er verdt turen selv om kunst ikke står øverst på listen, for dette museet er virkelig verdt å se.

Museum of Arts and Design

museum new york

Museum of Arts and Design er unikt kunst og designmuseum som ligger rett ved Columbos Circle og det sørvestre hjørnet av Central Park. Museumet har en perfekt størrelse som gjør at en tur hit fint kan kombineres med andre opplevelse gjennom dagen.

9/11 Museum

visitcollectionLearn-TheCollection-Winters_911_Museum_9428

Den 11.september 2001 ble Amerika og New York utsatt for en grusom handling utført av terrorister. Flyet som kjørte inn i Twin Towers ved World Trade Center sørget for at 3000 menneskeliv gikk tapt som resultat av angrepet. 9/11 Museum er dedikert til hendelsen som fant sted og et besøk ved museumet bør stå på listen over hva du bør se når du er i New York.

Museet ligger ved 9/11 Memorial og er etablert under bakken, Ground Zero. Museumet viser frem deler av de originale søylene til Twin Towers og andre gjenstander som en brannskadd ambulanse, ødelagte gjenstander og hjelmer fra brannmenn og andre redningsmenn. Museumet er på mange måter en trist seanse, men dessverre er dette en del av verdenshistorien vi ikke bør glemme.

The High Line

High Line NW

Byparken The High Line er en vakker og artig park som er bygd på nedlagte togskinner som ligger hevet over gatene i den vestlige delen av Manhattan. Her får du sett byen fra en annerledes vinkel og du kan ta en pust i bakken på en av de hyggelige sitteplassene og nyte vakre planter og urban kunst.

Staten Island-ferja

STATEN ISLAND FERRY

På utsiden av Manhattan ligger den kjente øya Staten Island som er en yndet destinasjon for lokale og for turistene. Ferjen kan ta deg ut til Frihetsgudinnen samtidig som du får en vakker utsikt over New York fra dekket på ferjen. En behagelig opplevelse som passer perfekt en solfylt dag.

Helikopterseightseeing

helikopter

Med et helikopter kan du oppleve New York fra luften, noe som virkelig er en opplevelse du bør prioritere. Turen varer opp til 20 minutter og du kan se Hudson River og Frihetsgudinnen, samt berømte bygninger som Empire State building.

Du kan i tillegg få et fult overblikk over Central Park, Yankee stadium og Washington Bridge. Med en helikopter tur går du ikke glipp av noen av de unike stedene som New York er så kjent for.

Soho

soho

Soho er et av New Yorks mest populære område og fortjener virkelig et besøk. Området var tidigere fylt av fabrikker og varehus, men har endt opp med å bli et av de mest populære områdene på Manhattan.

Hit strømmer det tusenvis av turister hver eneste dag og bare området er verdt en kikk. Her finner du byens beste shopping, ulikt noe annet du har sett, samt byens kuleste barer og resturanter.

Shopping I New York

5TH Avenue

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Cityscapes (@cityscape_discovery)

5TH AVE er uten tvil kjent som verdens største og mest eksklusive handlegate. Her finner du butikker fra de store motehusene som Cartier og Chanel og selvfølgelig den mest kjente butikken i verden, Tiffany´s.

Macy´s

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Macy’s (@macys)

Macy´s er byens største varemagasin og består av intet mindre enn 11 etasjer. Varemagasinet er verdenskjent og pakket med eksklusive varer fra verdens største motehus. Husk at varemagasinet er enormt stort og du må regne med noen dager hvis du skal saumfare senteret nøye.

Woodbury Common Premium Outlet Center

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Woodbury Common PO (@wcpremoutlets)

Har du lyst til å få dobbelt så mye ut av pengene dine bør du ta turen til et av verdens største outlets, Woodbury Common Outlets. Her kan du finne fantastiske designer-skatter til en brøkdel av prisen. Du kommer garantert til å finne noe helt unikt som kommer til å minne deg om turen til New York for alltid.

Markeder

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Trent Tesch (@trenttesch)

På Manhatten florerer det med unike markeder som du virkelig ikke vil gå glipp av. Et av de mest kjente markedene er Union Square Greenmarked som finner sted mandag, onsdag, fredag, og lørdag fra 08.00 til 18.00. Her kan du finne ferske varer og produkter fra lokale bønder og produsenter. Union Marked har blitt et av Manhattans mest trendy steder å handle og perfekt for «å se og bli sett».

New York er uten tvil byen som aldri sover og tar du turen hit kommer du til oppleve det meste av det du forbinde med Amerika. Dette blir turen du aldri kommer til å glemme, men husk gode sko for her er det mye du skal se og oppleve.

God tur!

Denne artikkelen ble først publisert på luksusferie.no

Relaterte artikler

Nyttig informasjon om Afrika

Afrika er verdens nest største kontinent, både i størrelse og befolkning. Det dekker en areal på ca. 30,2 millioner kvadratkilometer og har en befolkning...

Albania- Her får du mye for pengene på vakre hotell og deilige strender

Albania er fortsatt et vakkert og urørt land som virkelig begynner å bli populært. Her finner du flotte strender og deilige temperaturer rett ed...

6 nydelige opplevelser i Barcelona

Skal dere på en romantisk ferie? Da bør du reise til Barcelona. Byen som er perfekt både for en jentetur, guttetur eller sammen med...

Reiser du hit får du mye for pengene

Bulgaria har stått på listen til mange ferielysten nordmenn i flere år, men i år er dette reisemålet mer populært enn noen gang. Her...

Hit reiser du når du vil svømme med hvithai

Vi er nok mange som har en iboende frykt for hai og det er ikke uten grunn. Den berømte hvithaien er verdens farligste hai...