Reiser du hit får du mye for pengene

Bulgaria har stått på listen til mange ferielysten nordmenn i flere år, men i år er dette reisemålet mer populært enn noen gang. Her kan du få unike og eksklusive hoteller til gode priser. Bulgaria er kjent for å gi mye for pengene og er et land som er verdt å oppleve. Hit kan du reise både med og uten barn og du kan velge mellom en mengde med oppelvelser. Både Sunny Beach og Golden Sands er de mest populære byene å reise til. Her finner du lange flotte strender, liv og røre hele dagen og et yrende natteliv, om det skulle friste.

Bulgaria byr på alt fra vannsportaktivtiteter til kultur, samt shopping og nydelige middager. Her kan du få alt du ønsker deg av en ferie og du kommer garantert til å trives. Vi har tatt en titt på noe av det du bør oppleve og hvor du bør bo for å få den beste ferien i Bulgaria i sommer.

Den unike og ukjente landsbyen

Koprivshtitsa er en liten landsby og omtales som noe av verdens vakreste av de som har hatt gleden av å oppleve den. Landsbyen ligger et par timer fra hovedstaden Sofia og du kan reise med tog om du vil ha en ekstra opplevelse med på kjøpet.

Bor du i Sunny Beach vil det ta rundt fire timer til Sofia og deretter et par timer til Koprivshtitsa. Lei en bil så kan du oppleve enda mer av Bulgarias rike historie og landskap.

Koprivshtitsa blir ansett som en av de mest velbevart landsbyene i landet og hele landsbyen er gjort om til et museum. Her kan du gå inn i mange de unike og ærverdige husene og virkelig få et innblikk i hvordan livet var for over hundre år siden.

Veliko Tarnovo- et stort stykke historie

Veliko Tarnovo var Bulgarias hovedstad under middelalderen og den dag i dag kan du se restene av det tsarpalasset som var et historisk sentrum i sin tid. Her har du utsikt over hele byen og kan virkelig ta inn over deg alt hva denne byen både er og har vært.

Her er også deler av byen bevart med små nydelige hus i brostensbelagte gater og vil garantert være ulikt noe annet du har sett. Vil du oppleve denne historiske byen må du regne med en biltur på rundt tre timer fra Sunny Beach, og det er det virkelig verdt.

Grottetur i svale ganger med fossefall

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Martina Arar Awada (@martinaarar)

Skal du til Bulgaria kommer du ikke unna denne fantastiske opplevelsen. Et besøk i denne grotten som ligger på 1200 meters høyde inne i fjellet, Trigrad Canyon, bør absolutt oppleves. Grotten har lang historie og kalles for Djevelens svelg. Inne i grotten finnes en foss på hele 42 meter og er et magisk syn. Dette er den perfekte opplevelsen på varme dager siden det er svalt og godt inne i grottene.

Vi du oppleve denne grotten og du bor i Sonny Beach må du regne med en biltur på rundt fire og en halv time. Det finnes flere operatører som kan sørge for at du kan være en del av denne opplevelse og du må regne med at denne turen tar hele dagen.

Nessebar ved Sunny Beach

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Barbara Ob (@barbusik_)

Ikke langt unna turistmagneten Sunny Beach finner du Nessebar. En liten by som er plassert på en halvøy og som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Nessebar er pakket med historie fra den gang flere ulike nasjonaliteter regjerte dagens Bulgaria. Her kan du tilbringe dagen i fantastiske omgivelser og virkelig ta inn over deg et stort stykke historie og kultur.

Du kan fint leie bil og oppleve store deler av Bulgaria på egen hånd. Landet er ikke veldig stort og har gode veier som tar deg dit du vil.

Bo eksklusivt til gode priser

Bulgaria er kjent som landet som yrer av liv og røre med en lang kulturhistorie. Her finner du også en mengde av fantastiske hoteller som kommer til å gi deg mye luksus for pengene.

God tur!

Denne artikkelen ble først publisert på luksusferie.no

 

Relaterte artikler

Nyttig informasjon om Afrika

Afrika er verdens nest største kontinent, både i størrelse og befolkning. Det dekker en areal på ca. 30,2 millioner kvadratkilometer og har en befolkning...

Albania- Her får du mye for pengene på vakre hotell og deilige strender

Albania er fortsatt et vakkert og urørt land som virkelig begynner å bli populært. Her finner du flotte strender og deilige temperaturer rett ed...

Smakfulle og unike opplevelser du ikke vil gå glipp av i New York

New York er den største byen i USA og delstaten har hele 8,5 millioner innbyggere. New York består av fem bydeler som Bronx, Manhattan,...

6 nydelige opplevelser i Barcelona

Skal dere på en romantisk ferie? Da bør du reise til Barcelona. Byen som er perfekt både for en jentetur, guttetur eller sammen med...

Hit reiser du når du vil svømme med hvithai

Vi er nok mange som har en iboende frykt for hai og det er ikke uten grunn. Den berømte hvithaien er verdens farligste hai...