Albania- Her får du mye for pengene på vakre hotell og deilige strender

Albania er fortsatt et vakkert og urørt land som virkelig begynner å bli populært. Her finner du flotte strender og deilige temperaturer rett ed Adriaterhavet. Albania er pakket av unike kystbyer og flere steder kan du finne bortgjemte perler som du virkelig bør sørge å få meg deg. Den store fordelen med dette landet nå er at du får utrolig mye for pengene og kan boltre deg i luksus og deilige måltider uten å blakke deg fullstendig.

Albania har i flere år dessverre vært underlagt et kommunistisk styre og har ikke blitt ansett som et lang å reise til siden langet har vært stengt for turister i mange mange år. Nå har landet endelig muligheten til å ta i mot reisende fra nær og fjærn og du kommer garantert til å få en fantastisk ferie når du velger å besøke Albania.

Albania grenser til Montenegro og Kosovo ved Adriaterhavet og Det joniske hav. Landet ble styrt av diktatoren Enver Hoxha i nesten 40 år og frykten for at landet skulle innvandreres var stå stor at han oppførte ikke mindre enn 700 000 bunkere , en for hver familie. I dag er mange av disse bunkerene gjort om til museum og er kun et minne om en svært vanskelig tid.

Albania-den skjulte perlen

Albania er det perfekte reisemål for deg som liker naturskjønne områder og gleden ved å kunne omgi deg med bade majestetiske fjell og fantastiske strender. I tillegg kan du oppleve vaskekte slott, arkeologiske skatter og rik romersk historie.

Mange steder i Albania er som en reise tilbake i tid og tar du turen til en av de vakre fjellandsbyene vil du se gjeting av saueflokker slik det har blitt gjort siden tidenes morgen.

Her kan du se på alt du kan oppleve i Albania.

Disse byene bør du besøke

Albania 3

Landet har flere flotte byer som fortjener et besøk og noen av de mest populære byene er Durres, Tirana, Saranda og Kruja. Med unike steder og en rik historie kan et besøk i Albania gi deg en innholdsrik ferie. Er du den som liker best strand og sol så vil du garantert finnet ditt favorittsted.

Saranda

I Saranda finner du en grusstrand og strandpromenaden strategisk plassert midt i byen. Langs hele stranden finner du koselige spisesteder og et yrende folkeliv. Saranda er perfekt som et utgangspunkt når du skal oppleve Albania for første gang.

Vil du gjøre mer enn kun å bade så kan du glede deg over at Saranda har en mengde med opplevelser som du garantert kommer til å like. Du kan se noen av de vakre slottene som fortsatt ligger tilgjengelig for publikum, se en av de vakre øyene eller bli kjørt rundt i en privat bil og se alt som er verdt å se.

Her finner du beste opplevelsene i Sarande.

Tirana

Tirana er Albanias hovedstad som har en mengde med opplevelser å tilby. Her kan du besøke den kunstige innsjøen eller du kan ta en kikk på utelivet i Blloku.

Er du glad i eksepsjonell natur må du sørge for å ta turen til Dajtifjellet. Fjellet ligger 1400 meter over havet og du vil få en fomidabel utsikt over det unike landskapet. Du kan også velge å besøke dyrene i nasjonalparken som holder både rever, ulver og brunbjørn.

Her finner du alt du bør oppleve i Tirana.

Durres

Durres har Albanias lengste riviera og her finner du flere hotell som ligger rett i vannkanten. Myk sand og langgrunn strand gjør dette til et eldorado for barnefamilier. Langs stranden finner du også en strandpromenade hvor du finner flere barer og restauranter.

Durres har mer enn vakre strender og hotell å by på. Du kan blant annet være med på en smakfull vintur, få noen kulinariske opplevelser eller noen flotte båtturer.

Her finner du alt du bør oppleve i Durres i Albania. 

Kruja

Vil du oppleve en ekte middelalderby så er dette plassen du bør reise til. Kruja ligger et stykke fra strandlivet, men til gjengjeld så får du med deg et stort stykke historie.

I Albania kan du glede deg over flere kulinariske opplevelser. Restaurantene serverer lokale spesialiteter, ferske skalldyr, grillet kjøtt og solmoden frukt og grønnsaker. Her kan du også oppleve mye av det vakre som Albania er så kjent for.

Her finner du de beste opplevelsene når du skal feriere i Kruja i Albania. 

Overnatting

Albania 1

Det finnes nok av flotte hoteller som du kan oppleve hvis du velger å reise til Albania. Her finner du hoteller i vannkanten og koselige overnattinger i fjellsiden. Om du reiser sammen med en du er glad i eller med barn så vil du alltid finne en perfekt destinasjon.

Det finnes flere luksuriøse alternativer og du kan være helt sikker på at du vil kjenne på luksus og avaganse selv i dette landet som var stengt for resten av verden i så lang tid.

Litt om Albania

Albania 2

Landet er kjent for å ha en varm og imøtekommende befolkning og du kommer garantert til å bli vartet opp etter alle kunstens regler. De behersker engelsk godt og har det meste av det du har behov for på ferie.

Den beste perioden å besøke Albania er i perioden mai til oktober. Siste del av oktober kan dog ha litt ustabilt vær. Juli og august er de varmeste månedene gjennom året og du vil garantert få noen varme og innholdsrike dager.

Du bør veksle inn noen Euro før du reiser. Du kan stort sett betale med Euro de fleste steder i Albania. Om du ønsker å bruke lokal valuta så bør du veksle fra Euro som du har med deg.

Hvis du er lei av overfylte strender og neonlys så er Albania virkelig landet for deg. Her kan du bruke tiden din både på stranden og på opplevelsesturer opp gjennom de majestetiske fjellene.

Vil du se nærmere på alle opplevelsene i Albania så ta en kikk her. 

God tur!

Relaterte artikler

Nyttig informasjon om Afrika

Afrika er verdens nest største kontinent, både i størrelse og befolkning. Det dekker en areal på ca. 30,2 millioner kvadratkilometer og har en befolkning...

Smakfulle og unike opplevelser du ikke vil gå glipp av i New York

New York er den største byen i USA og delstaten har hele 8,5 millioner innbyggere. New York består av fem bydeler som Bronx, Manhattan,...

6 nydelige opplevelser i Barcelona

Skal dere på en romantisk ferie? Da bør du reise til Barcelona. Byen som er perfekt både for en jentetur, guttetur eller sammen med...

Reiser du hit får du mye for pengene

Bulgaria har stått på listen til mange ferielysten nordmenn i flere år, men i år er dette reisemålet mer populært enn noen gang. Her...

Hit reiser du når du vil svømme med hvithai

Vi er nok mange som har en iboende frykt for hai og det er ikke uten grunn. Den berømte hvithaien er verdens farligste hai...